Mere om kiropraktik
Mere om kiropraktik

MERE OM KIROPRAKTIK

 

I kiropraktikken arbejder vi med at behandle smerter og funktionsforstyrrelser i både led og muskler. For at blive kiropraktor skal man læse en 5-årig uddannelse på universitetet. Det er en uddannelse, der gør kiropraktoren ekspert i at diagnosticere sygdomme og lidelser i muskler og led.

 

Kiropraktorer behandler oftest patienter med smerter, der stammer fra rygsøjlen, men de kan også hjælpe med udfordringer, der kommer til udtryk i enten arme eller ben. Kiropraktoren bruger nogle forskellige manuelle teknikker, der så i behandlingsforløbet kombineres med træning, øvelser og rådgivning.

 

Hvis du får behandling hos en kiropraktor, er det næsten altid smertefrit. Derudover vil du også opleve, at der — bortset fra eventuel forbigående ømhed og træthed — stort set ingen bivirkninger er. Kiropraktoren tilpasser altid behandlingen lige præcis til din alder, fysik og problematik.

 

Det overordnede mål med alle kiropraktiske behandlinger er at genskabe den normale funktion af kroppens led og muskler. Derigennem kan kiropraktoren så nedbringe eller helt fjerne dine smerter, da muskler og led, der fungerer normalt, ikke bliver irriterede og giver gener i form af smerter, ømhed, stivhed eller spændinger. Normalfungerende led og muskler forebygger også de irritationstilstande, der kan danne sig omkring nerverne som for eksempel er typisk ved iskiasnerven. Derfor er kiropraktorens behandling altså ikke kun fokuseret på dine symptomer i sig selv, men også på årsagen til, at de er kommet.

 

Kiropraktoruddannelsen er den universitetsuddannelse i Danmark, der giver den højeste specialisering indenfor lidelser i muskler og led, og Syddansk Universitet er det eneste uddannelsessted i hele Norden med en kandidatuddannelse i kiropraktik eller klinisk biomekanik, som det også kaldes.

 

Du kan læse meget mere om kiropraktoruddannelsen på Syddansk Universitet HER.

 

Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik, Vestergade 11 - 5000 Odense C, Tlf. 66 12 23 82, E-mail: info@rygklinik.dk