Mere om kiropraktik

MERE OM KIROPRAKTIK

 

Kiropraktik anvendes til at behandle smerter og funktionsforstyrrelser i led og muskler. Kiropraktorer er gennem en 5-årig universitetsuddannelse specielt uddannede til at diagnosticere sygdomme og funktionelle lidelser i muskler og led. Hyppigst behandler kiropraktorer patienter med smerter fra rygsøjlen, men en kiropraktor behandler også problemer relaterende til arme og ben. Kiropraktorer anvender en række forskellige manuelle behandlingsteknikker, som oftest kombineres med træning, øvelser og rådgivning. Behandling hos kiropraktor er for det meste smertefri, og bortset fra forbigående ømhed og træthed stort set fri for bivirkninger. I alle tilfælde tilpasses behandlingen den enkelte persons alder og fysik.

 

Målet med den kiropraktiske behandling er at reducere eller fjerne smerter ved at genskabe normal funktion af kroppens led og muskler. Normalt fungerende muskler og led vil nemlig sædvanligvis ikke blive irriterede og give gener (smerter, ømhed, stivhed, spændinger) eller skabe irritationstilstande omkring nerverne som f.eks. iskias. Ved at normalisere kroppens funktion er kiropraktisk behandling derfor rettet imod at fjerne årsagen til symptomerne og ikke kun symptomerne selv.

 

Kiropraktoruddannelsen er den universitetsuddannelse i Danmark, der giver den højeste specialisering indenfor lidelser i muskler og led. Syddansk Universitet er det eneste uddannelsessted i Norden med en kandidatuddannelse i klinisk biomekanik (kiropraktik).

 

Læs mere om kiropraktoruddannelsen på Syddansk Universitet - tryk HER.

 

Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik, Vestergade 11 - 5000 Odense C, Tlf. 66 12 23 82, E-mail: info@rygklinik.dk