Lisbeth Hartvigsen
Kiropraktor Lisbeth Hartvigsen

LISBETH HARTVIGSEN

Kiropraktor, rygspecialist og foredragsholder

 

Indehaver Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik

Mailadresse: lha@rygklinik.dk

 

Lisbeth Hartvigsen er 53 år, bosiddende i Odense og en af Danmarks absolut dygtigste kiropraktorer og rygspecialister. Lisbeth blev uddannet som kiropraktor i 1990 ved Palmer College of Chiropractic, Davenport, Iowa, USA. Hun har siden 1997 drevet sin egen tværfaglige kiropraktorklinik i Odense – i første omgang som eneejer og senere i partnerskab med kiropraktor Tina Hein Lauridsen og fysioterapeut Jesper Hoeg, hvorved klinikken også fik sit nuværende navn, Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik.

 

På trods af stor efterspørgsel efter Lisbeths faglige ekspertise og fremragende behandlingsresultater har Lisbeth kontinuerligt udbygget sine evner inden for kiropraktikken via forskellige kurser og efteruddannelser. Allerede under sin uddannelse i USA deltog Lisbeth i 30 frivillige weekendkurser inden for diagnose og behandling, og hun har siden 1993 derudover gennemført mere end 50 både kortere og længerevarende kurser inden for sit vidtspændende felt. Alt dette er medvirkende til, at Lisbeth i dag betragtes som en af Danmarks stærkeste profiler i relation til udredning og behandling af selv komplekse ryglidelser.

 

Siden 2001 har Lisbeth ved siden af sit daglige virke som kiropraktor arbejdet som klinisk lærer i kiropraktorpraksis ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. I slutningen af 2012 påbegyndte hun desuden et Ph.d-studie ved det sundhedsvidenskabelig fakultet, Institut for Idræt og Biomekanik, på Syddansk Universitet. Her forsker hun i rygsygdomme. Indtil da var hun sideløbende med sit virke som aktiv kiropraktor i en længere årrække både beskikket censor i Klinisk Biomekanik/OSCE ved uddannelsen i Klinisk Biomekanik ved Syddansk Universitet og praksiskonsulent på kiropraktorområdet i Region Syddanmark.

Lisbeth fungerede tidligere også som kiropraktor for Odense Bulldogs, Odense Ishockey Klub, i 10 år.

 

Udover at Lisbeth er en aktiv konferencedeltager og står bag flere videnskabelige publikationer samt faglig formidling i udvalgte magasiner, er hun i kraft af sin helt unikke ekspertise – ikke kun i relation til ryglidelser – en eftertragtet foredragsholder både nationalt og internationalt. For eksempel var hun april 2017 inviteret til at holde et indlæg på Dansk Reumatologisk Selskabs årsmøde. Selskabets formål er at fremme forskning, uddannelse og behandling inden for reumatologi, undersøgelse og behandling af gigtsygdomme. Lisbeth afsluttede 2017 i Frankrig, hvor hun var inviteret af IFEC (Institut Franco-Européen de Chiropraxie) til i november at undervise kiropraktorstuderende i Paris og Toulouse. Hun underviste i nyeste forskning indenfor undersøgelse og behandling af rygpatienter.

 

Lisbeth beskrives af sine omgivelser som ekstremt professionel og visionær. Hun er i besiddelse af en unik ekspertviden inden for især lænderygsmerter, som kun ganske få har tilsvarende. Hendes usædvanligt høje faglige niveau kommer bl.a. til udtryk i hendes evne til at tænke på tværs af diagnoser og hendes imponerende behandlingsresultater. Lisbeth har desuden en helt særlig evne til at planlægge et behandlingsforløb, hvad enten det foregår på klinikken eller i samarbejde med andre i sundhedsvæsenet, så man som patient opnår det mest effektive resultat og hele tiden føler sig i de bedste hænder.

 

Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik, Vestergade 11 - 5000 Odense C, Tlf. 66 12 23 82, E-mail: info@rygklinik.dk