Hoftesmerter hos børn
Hoftesmerter børn

Hoftesmerter hos børn

 

Mange børn oplever, at de får ondt i hoften eller lysken, og det er slet ikke en ualmindelig tilstand. Hoftesmerterne kan have mange forskellige årsager, og nogle gange findes problemet et helt andet sted i kroppen end i selve hoften. De mest typiske grunde til, at børn mærker smerter i hoften, er dog en forstrækning eller en skade i dele af hoften. Derudover kan led, der ikke fungerer så godt i enten knæ, lænd eller bækken, også give smerter i hoften.

 

Børn kan sommetider udvikle en betændelsestilstand i hofteleddet. Hvis barnet har haft en almindelig virus eller bakteriel infektion et andet sted i kroppen, kan tilstanden i hoften udvikle sig i forbindelse hermed og endda i dagene efter barnet igen er raskt. Barnet har sjældent feber i forbindelse med hoftebetændelsen, men der kan opstå ømhed, når man berører lysken, eller når barnet går rundt. Det er vigtigt, at barnet får den slags undersøgt hos jeres egen læge, som så kan henvise jer til sygehus for mere uddybende undersøgelser.

 

Hos de ældre børn i alderen fra 10-16 år kan der sommetider ske en skade på den del af hoften, der vokser (vækstzonen), og derfra kan der så opstå en forskydning af hoftekuglen. Denne tilstand kræver også, at barnet undersøges hos jeres egen læge og videresendes til sygehus.

 

Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik, Vestergade 11 - 5000 Odense C, Tlf. 66 12 23 82, E-mail: info@rygklinik.dk