Mange spædbørn har en tilbøjelighed til at ville vende hovedet mere den ene vej end den anden. I den forbindelse kan eller vil barnet måske ikke dreje hovedet bort fra favoritsiden. Hos mange spædbørn er favoritsiden den højre, og det kan være forbundet med en ”banan-form” af kroppen. Hvis barnet ligger for meget med hovedet til den ene side, er der en risiko for, at der dannes en skævhed af kraniet. Når spædbarnet har en favoritside, er det ofte, fordi det er meget spændt i nakken, ryggen og/eller brystet. Disse spændinger stammer højst sandsynligt fra fødslen, hvor barnet udsættes for stor stress. Det gælder især, hvis fødslen har været meget hurtig, har taget meget lang tid, eller hvis der har været brugt sugekop.


Hælsmerter hos børn er relativt hyppigt forekommende, og en af de mest almindelige årsager er Severs syndrom, der skyldes betændelse i vækstzonen i den bageste del af hælbenet.

Smerterne forekommer hyppigst hos aktive børn i alderen 9-14 år men kan også forekomme hos lidt yngre og ældre børn. Barnet har ondt i hælen(e) efter eller under aktivitet, og i svære tilfælde kan det ende med, at barnet ikke kan deltage i sport eller fysiske aktiviteter. Severs syndrom er en tilstand, der vil gå i sig selv over tid, og den efterlader ikke varige mén. Behandling er aflastning og undgåelse af aktiviteter, der provokerer smerterne.

Aktive børn kan have svært at skulle aflaste tilstrækkeligt og/eller undvære sport. Til dem er der hjælp at hente via Solemaids indlægssåler. Læs mere om dem her på vores hjemmeside.