Mange spædbørn har en tilbøjelighed til at ville vende hovedet mere den ene vej end den anden. I den forbindelse kan eller vil barnet måske ikke dreje hovedet bort fra favoritsiden. Hos mange spædbørn er favoritsiden den højre, og det kan være forbundet med en ”banan-form” af kroppen. Hvis barnet ligger for meget med hovedet til den ene side, er der en risiko for, at der dannes en skævhed af kraniet. Når spædbarnet har en favoritside, er det ofte, fordi det er meget spændt i nakken, ryggen og/eller brystet. Disse spændinger stammer højst sandsynligt fra fødslen, hvor barnet udsættes for stor stress. Det gælder især, hvis fødslen har været meget hurtig, har taget meget lang tid, eller hvis der har været brugt sugekop.


Hælsmerter hos børn er relativt hyppigt forekommende, og en af de mest almindelige årsager er Severs syndrom, der skyldes betændelse i vækstzonen i den bageste del af hælbenet. Smerterne forekommer hyppigst hos aktive børn i alderen 9-14 år men kan også forekomme hos lidt yngre og ældre børn. Klassisk har barnet ondt i hælen(e) efter aktivitet og senere også under aktivitet. I svære tilfælde kan det ende med, at barnet ikke kan deltage i sport eller fysiske aktiviteter.

Severs syndrom er en tilstand, der vil gå i sig selv over tid, og den efterlader ikke varige mén. Behandling er aflastning og undgåelse af aktiviteter, der provokerer smerterne. For aktive børn kan det være svært at skulle aflaste tilstrækkeligt, og for dem kan Solemaids indlægssåler være en god løsning. Solemaids er udviklet til at afhjælpe hælsmerter hos børn, og siden sålen blev udviklet, har den hjulpet hundredvis af børn. Solemaids sikrer nemlig, at barnet hurtigt kan vende tilbage til idrætsaktivitet på lige fod med holdkammeraterne.

De patenterede Solemaids virker, så snart de tages i brug. Og selv børn, der har meget ondt i hælen, mærker, at smerterne forsvinder, når Solemaids kommer i fodtøjet. Sålen fjerner trykket fra den bagerste del af hælen ved hjælp af en kile, og barnet kan gå og løbe rundt uden at have ondt.

Læs mere på www.solemaids.dk

Hvis du ønsker en tid til dit barn, vil vi bede dig ringe til klinikken og få en snak med vores fysioterapeut Jesper Hoeg.

Prisen for en sål er 1950,- inklusive undersøgelse, vurdering og fremstilling af et sæt såler.