Kristina Boe Dissing

Kristina Boe Dissing

Kiropraktor med ph.d. omhandlende behandling af børn og unge

Mailadresse: kbdissing@rygklinik.dk

Kristina er en vellidt, kompetent og erfaren kiropraktor. Hun er altid glad og smilende – og både unge som gamle føler sig altid i gode hænder.

Kristina har, siden hun blev færdig med sin uddannelse, kontinuerligt deltaget i adskillige efteruddannelseskurser og i internationale konferencer indenfor det kiropraktiske område. Hovedvægten har været på behandling af børn, men også dry needling (behandling med nåle), diagnostik og diverse behandlingsteknikker har været i fokus. Hun er desuden specialuddannet til at foretage Udvidet Lænderygundersøgelse (ULRUS) via henvisning fra praktiserende læge.

I 2017 opnåede Kristina en ph.d.-grad fra Syddansk Universitet efter at have gennemført ph.d.-uddannelsen (forskeruddannelse) sideløbende med sit klinikarbejde. Ph.d.-afhandlingen omhandler omfanget af rygsmerter hos børn og unge samt effekten af manuel behandling på børns rygsmerter. I den forbindelse opnåede Kristina en ubeskrivelig erfaring med diagnosticering og behandling af børn og unge i forhold til både ryg, arm- og bensmerter, idet hun selv indgik i det team, der diagnosticerede og behandlede de ca. 1200 børn, der blev set henover den 3-årige periode, data blev indsamlet til projektet. Udover fokus på forskning er der i ph.d.-uddannelsen også fokus på at formidle. Begge dele er Kristina yderst kompetent til, og Kristina er efterfølgende blevet ansat som studieadjunkt ved kiropraktoruddannelsen, hvor hun medvirker til at ruste de kommende generationer af kiropraktorer.

Både arbejdet med børn og de studerende har en stor plads i Kristinas hjerte, da hun ved at hjælpe børn og unge kan medvirke til at forbedre deres liv og fremtid. Netop dette, at kunne gøre en forskel, er af stor vigtighed for hende, og hun anses for at være en meget empatisk og omsorgsfuld person, der vil gøre sit ypperste for at hjælpe folk, uanset alder og problematik.

Udover det kliniske arbejde og sit arbejde på Syddansk Universitet, holder Kristina foredrag i både ind- og udland – både for kiropraktorer, andre faggrupper og internationale forskere – og hun holder sig konstant ajour med, hvad der rører sig, både indenfor diagnostisk, behandling og forskning.

Kristina blev uddannet som kiropraktor på Syddansk Universitet i 2001, tilbragte sin 1-årige turnus i Holbæk og fortsatte efterfølgende i privat kiropraktorpraksis i Middelfart. I 2013 startede Kristina i en deltidsstilling hos Hartvigsen & Hein, hvor hun hurtigt blev et vellidt medlem af behandlerteamet.

Kristina er født i 1971 og bosiddende i Odense.