Lisbeth Hartvigsen

Lisbeth Hartvigsen

En af Danmarks førende kiropraktorer med mere end 30 års klinisk erfaring. Har lavet prisvindende forskning på højt internationalt niveau og har holdt inviterede foredrag i flere lande

Indehaver Hartvigsen & Hein Rygcenter og Idrætsklinik

Mailadresse: lha@rygklinik.dk

Ved siden af sin kliniske praksis er Lisbeth ansat som rygkonsulent i Region Syddanmark med ansvar for revidering af regionens forløbsprogram for patienter med lænderygsmerter. Alt dette er medvirkende til, at Lisbeth i dag betragtes som en af Danmarks stærkeste profiler i relation til udredning og behandling af selv komplekse ryglidelser.

”Omdrejningspunktet i mit arbejde som kiropraktor har altid været et stærkt og velfungerende samarbejde med byens praktiserende læger og fysioterapeuter. Særligt for patienter med tilbagevendende eller langvarige smerter er det afgørende vigtigt, at vi forstår at samarbejde, så patienten får det bedste og mest effektive forløb/den bedste og mest effektive behandling.”

Lisbeth er en eftertragtet foredragsholder både nationalt og internationalt og har givet mere end 50 præsentationer, seminarer og workshops på møder og tværfaglige konferencer. Hun har undervist kiropraktorer, fysioterapeuter og læger inden for emnerne kiropraktik, ortopædi, klinisk undersøgelse og behandling af patienter med rygproblemer, og har været ansvarlig for etablering og koordinering af kurser i disse områder. Hun er klinisk lærer i kiropraktorpraksis og har undervist som ekstern lektor på Syddansk Universitet.

Lisbeth har præsenteret sin forskning på internationale konferencer i Europa og USA og har været inviteret forelæser vedrørende rygbehandling på utallige møder og konferencer i Danmark, Norden i øvrigt og i Frankrig. Lisbeth har modtaget flere priser for sin forskning, senest en fornem anden plads på Verdenskongres for Kiropraktik, Berlin marts 2019. Hun har deltaget i mere end 80 efteruddannelseskurser og seminarer og 23 nationale og internationale konferencer om ryg- og nakkesmerter. Lisbeth har udgivet 6 videnskabelige artikler.

Lisbeth har været og er medlem af en række internationale, nationale og regionale udvalg, primært med fokus på udarbejdelse og implementering af retningslinjer for behandling af patienter med rygsmerter. Senest har hun deltaget som international ekspert i en multidisciplinær ekspertgruppe i tilknytning til l’Institut Franco-Européen de Chiropraxie med henblik på udarbejdelse af retningslinjer for kiropraktisk behandling af patienter med lændesmerter og patienter med hovedpine i Frankrig.

Lisbeth er medlem af akkrediteringsnævnet, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS), og har arbejdet som konsulent for Fyns Amt og Region Syddanmark i 12 år med fokus på patienter med rygsmerter, kvalitetsudvikling i praksissektoren og samarbejde mellem de praktiserende kiropraktorer, praktiserende læger og sygehuse.

Lisbeth Hartvigsen er født i 1964 og bosiddende i Odense. Lisbeth blev uddannet som kiropraktor i 1990 i USA. Hun har siden 1997 drevet klinik i Odense – i første omgang som eneejer og senere i partnerskab med kiropraktor Tina Hein Lauridsen og fysioterapeut Jesper Hoeg. Hun er gift med professor Jan Hartvigsen, de har sammen to voksne døtre.